Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud vím, větší města obce si nechávají zaplatit úplatu za zřízení VB buď podle znaleckého posudku, případně mají vlastní vnitřní předpis, v němž jsou úplaty za omezení vlastnického práva vymezeny. Podstatné je také to, že společnosti jsou zvyklé platit jen náhradu za vlastní vedení, nikoliv již za omezení vlastnického práva v tzv. ochranném pásmu vedení. Argumentují tím, že ochranné pásmo vzniká ze zákona, a proto nic platit nemusejí. Tak já říkám, že i v ochranném pásmu jsem jako vlastník pozemku omezena a náhradu i za toto chci, jinak jim nic nepodepíšu a oni smlouvu ze zákona uzavřít musí. Takže - nenechejte se zviklat a trvejte na svém, oni nakonec ustoupí, protože jim nic jiného nezbývá.

0 0
možnosti

Ne vždy je tomu tak. Teď jsem zpracovával posudek, kdy Eon vyměnil vedení elektřiny a majiteli pozemku nechce zaplatit ani korunu. U nových staveb je to jednodušší, ale u rekonstrukcí, výměn u těch před rokem 2001 je to problém, nechtějí platit nic. Ale i u nových staveb jim obce jdou na ruku. Např. toto http://www.bedrichov.cz/e_download.php?file=data/uredni_deska/obsah614_12.pdf&original=7-2017%20z%C3%A1m%C4%9Br%20VB%20-%20Havel.pdf

Určitě má toto věcné břemeno výrazně vyšší hodnotu než 1000,-Kč+DPH, můj hrubý odhad 40.000,-Kč a takových akcí jsou v republice tisíce.

0 0
možnosti
Foto

Vážený pane S., pro lidi dělat dobré není trestuhodné R^:-) zdravíme celou rodinu!

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS